Διαδικτυακή διημερίδα ενημέρωσης μαθητών/τριων Λυκείου «Μαθαίνω για τα Νέα Τμήματα»

Στις 19 και 20 Μαρτίου 2021 το 2ο Κ.Ε.Σ.Υ. Β’ Αθήνας υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρίας Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΕΛ.Ε.ΣΥ.Π.)  διοργανώνει Διαδικτυακή Διημερίδα με θέμα: «Μαθαίνω για τα Νέα Τμήματα». Σκοπός της εκδήλωσης είναι η  ενημέρωσή των μαθητών/τριών  για τα αντικείμενα σπουδών νεοϊδρυθέντων Τμημάτων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και για τις επαγγελματικές προοπτικές και διεξόδους που προσφέρουν αυτά. Η παρουσίαση κάθε τμήματος θα γίνει από εκπροσώπους του. Δόθηκε η δυνατότητα ταυτόχρονης μετάδοσης της, μέσω Youtube από την ΠΔΕ Αττικής, προκειμένου να εξασφαλιστεί η μέγιστη συμμετοχή μαθητών. Η διαδικτυακή εκδήλωση θα είναι προσβάσιμη από το κανάλι της ΠΔΕ Αττικής στο Youtube  (https://www.youtube.com/c/ΠΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ) Κατά τη διάρκειά της οι συμμετέχοντες μπορούν να υποβάλλουν ερωτήσεις στο:sep2kesybathens@gmail.com

Πραγματοποίηση ημερίδας επιμόρφωσης καθηγητών ΕΠΑΛ

Το 2ο Κέντρο Εκπαιδευτικής Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) Β΄ Αθήνας πραγματοποίησε διαδικτυακά στις 3 Μαρτίου και ώρα 10:00 -14:00 εκπαιδευτική ημερίδα επιμόρφωσης των Καθηγητών που διδάσκουν το μάθημα «ΣΕΠ – Περιβάλλον Εργασίας – Ασφάλεια και Υγιεινή» στην Α’ Τάξη των ΕΠΑΛ,
Στην ημερίδα έγινε ενημέρωση για θέματα ΣΕΠ από τους εκπαιδευτικούς Επαγγελματικού Προσανατολισμού του ΚΕΣΥ και  για θέματα Βασικών αρχών Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία (Υ.Α.Ε.) από τον Δρ Κωνσταντακόπουλος Ιωάννη του Τμήματος Εθνικού Εστιακού Πόλου& Πολιτικών Προαγωγής της ΥΑΕ, του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και τον Δρ. Γουρζουλίδη Γεώργιο του Τμήματος Κέντρου Έρευνας και Μετρήσεων Προσδιορισμού Βλαπτικών Παραγόντων για την Υ.Α.Ε. της Δ/νσης Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία του Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων

Συνεργατική συμμετοχή στο ΚυπροΕλλαδικό Συνέδριο Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής 2021: «Επαγγελματική Συμβουλευτική και Προσανατολισμός στη μετά-covid19 Εποχή»

Το 2ο ΚΕΣΥ Β Αθήνας και το ΚΕΣΥ Κοζάνης συμμετείχε στο ΚυπροΕλλαδικό Συνέδριο Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής  Αγωγής 2021 με θέμα εισήγησης: Ο ρόλος της επαγγελματικής συμβουλευτικής και του συμβούλου σταδιοδρομίας στη μετά-Covid 19 εποχή: Μια προσέγγιση της σχέσης της παραδοσιακής συμβουλευτικής με την «αλγοριθμική συμβουλευτική» των νέων τεχνολογιών.

Ενημερωτική αφίσα του ΚΕ.Σ.Υ. για τις δράσεις Σ.Ε.Π.

Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο του κανονισμού λειτουργίας των ΚΕΣΥ, υλοποιούνται δράσεις Συμβουλευτικής στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό, σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο. Η υπηρεσία μας δέχεται:
 αιτήματα γονέων για ατομικές συνεδρίες (μαθητών/τριών Β΄ και Γ΄ τάξης Λυκείου).
 αιτήματα σχολείων για ομαδικές ενημερώσεις (όλων των τάξεων).
Η συμβουλευτική στον επαγγελματικό προσανατολισμό αποτελεί διαδικασία η οποία στοχεύει στην υποστήριξη των μαθητών/τριών, προκειμένου να συνειδητοποιήσουν τις ιδιαίτερες κλίσεις τους, να αναδείξουν τα ενδιαφέροντά τους και να αναπτύξουν τις κατάλληλες δεξιότητες/ ικανότητες, ώστε να διαχειρίζονται οι ίδιοι τα θέματα της προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξής τους.
Οι αιτήσεις των γονέων μαθητών/τριων Β΄ & Γ΄ τάξεων Λυκείων για την πραγματοποίηση ατομικών συνεδριών Επαγγελματικού Προσανατολισμού γίνονται τηλεφωνικά, Δευτέρα και Τετάρτη από τις 8:30 έως 13:30 στο τηλ. 210 6512513 και ηλεκτρονικά όπως περιγράφεται στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας 2ου ΚΕΣΥ Β΄Αθήνας: https://blogs.sch.gr/2kesyvath/ (σύνδεσμος αιτήματα).
Τηλέφωνα: 2106512513 & 2106082983
Site ΣΕΠ: http://2kesy-v.att.sch.gr/2kesyvathsyep

Ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων για τις υπηρεσίες επαγγελματικού προσανατολισμού του 2ου ΚΕΣΥ Β΄ Αθήνας

Αγαπητές/οί γονείς και κηδεμόνες,
σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο λειτουργίας του 2ου ΚΕΣΥ Β΄ Αθήνας παρέχονται υπηρεσίες συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού σε ατομικό επίπεδο, μετά από δικό σας αίτημα, για μαθητές Β’ & Γ΄ Λυκείου.
Αντικείμενο της υπηρεσίας επαγγελματικού προσανατολισμού είναι η ενίσχυση της αυτογνωσίας των μαθητών σε θέματα που αφορούν στην ακαδημαϊκή και επαγγελματική τους ανάπτυξης, όπως η διερεύνηση των επαγγελματικών τους ενδιαφερόντων, των εργασιακών τους αξιών, των κλίσεων και των ικανοτήτων τους. Επίσης η παροχή πληροφόρησης για το ελληνικό σύστημα τυπικής και μη τυπικής εκπαίδευσης καθώς και η υποστήριξή τους στη λήψη εκπαιδευτικών & επαγγελματικών αποφάσεων.
Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν λόγω covid και έλλειψης κτηριακής υποδομής του 2ου ΚΕΣΥ Β΄ Αθήνας, μπορείτε να υποβάλλετε αίτημα τηλεφωνικά κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από τις 08:30 έως 13:30 στο τηλ. 210 6512513. Επίσης μπορείτε να υποβάλλετε αίτημα ηλεκτρονικά σύμφωνα με τις οδηγίες της ιστοσελίδας του 2ου ΚΕΣΥ Β΄Αθήνας: https://blogs.sch.gr/2kesyvath/ (σύνδεσμος αιτήματα).
Είμαστε στη διάθεσή σας για όποια σχετική πληροφορία χρειαστείτε.

Πρόσκληση των ενώσεων γονέων σε συνάντηση ενημέρωσης για τις υπηρεσίες Συμβουλευτικής στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό του 2ου ΚΕΣΥ Β΄ Αθήνας

Αγαπητοί γονείς,
σας προσκαλούμε την Τετάρτη, 30.09.2020 και ώρα 18:30 σε διαδικτυακή συνάντηση , προκειμένου να σας ενημερώσουμε για τις υπηρεσίες Συμβουλευτικής στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό που παρέχονται σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο από το 2ο ΚΕΣΥ Β΄ Αθήνας.
Για την υλοποίηση της συνάντησης παρακαλούμε να μεταβείτε στο ακόλουθο link:
https://meetingsemea8.webex.com/meet/mhatzopoulou, μέσω της εφαρμογής webex.


Επαγγελματικός Προσανατολισμός – Δρόμοι μετά το Γυμνάσιο στο 1ο Γυμνάσιο Βριλησσίων

Το 2ο ΚΕΣΥ Β’ Αθήνας σε συνεργασία με 1ο Γυμνάσιο Βριλησσίων, οργάνωσε και πραγματοποίησε  ενημερωτική τηλεδιάσκεψη με θέμα: «Επαγγελματικός Προσανατολισμός – Δρόμοι μετά το Γυμνάσιο» την  Πέμπτη, 14/05/2020, από τις 12:30 έως τις 13:30, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Webex

Η δομή της παρουσίασης  περιλάμβανε  το Εκπαιδευτικό σύστημα με αναφορές στο ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, ΙΕΚ, ΑΕΙ και την πρόσβαση στη τριτοβάθμια εκπαίδευση. Συνοπτική παρουσίαση του προσοντολογίου, αναφορά στις επαγγελματικές μονογραφίες σε συνδυασμό με τα  ενδιαφέροντα και τις εργασιακές  αξίες.   

Επαγγελματικός Προσανατολισμός – Δρόμοι μετά το Γυμνάσιο

Το τμήμα ΣΕΠ του 2ου ΚΕΣΥ Β’ Αθήνας σε συνεργασία με 2ο Γυμνάσιο Βριλησσίων, οργάνωσε και πραγματοποίησε ενημερωτική τηλεδιάσκεψη με θέμα: «Επαγγελματικός Προσανατολισμός – Δρόμοι μετά το Γυμνάσιο» την  Δευτέρα, 11/05/2020, από τις 12:30 έως τις 13:30, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Webex

Η δομή της παρουσίασης  περιλάμβανε  το Εκπαιδευτικό σύστημα με αναφορές στο ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, ΙΕΚ, ΑΕΙ και την πρόσβαση στη τριτοβάθμια εκπαίδευση. Συνοπτική παρουσίαση του προσοντολογίου, αναφορά στις επαγγελματικές μονογραφίες σε συνδυασμό με τα  ενδιαφέροντα και τις εργασιακές  αξίες.   

Συνάντηση ενημέρωσης γονέων σε συνεργασία με την Ένωση γονέων και κηδεμόνων Βριλησσίων

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ & ΩΡΑ 11
Στην αίθουσα «Νίκος Εγγονόπουλος», στο πάρκο Μ. Θεοδωράκης (πρώην ΤΥΠΕΤ) Η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Βριλησσίων διοργανώνει συνάντηση συμβουλευτικής για το πώς μπορούμε
να υποστηρίξουμε το σχεδιασμό των μελλοντικών επιλογών των παιδιών μας.